‘POMPEN’ IN VOORMALIG POMPSTATION AAN DE ROTTERDAMSEDIJK IN SCHIEDAM

BOEi en MIK Personal Training hebben een huurovereenkomst ondertekend voor het rijksmonumentale voormalige pompstation aan de Rotterdamsedijk in Schiedam.

Binnenkort zal er in dit industriële gebouw weer ‘gepompt’ worden, maar dan met gewichten: in de grote hal wordt een fitnessruimte ingericht voor krachttraining, fitness en shape.

Het pompstation werd in 1922 gebouwd door het Rotterdamse waterleidingbedrijf en bevat indrukwekkende mintgroene machines die ooit de waterdruk van Schiedam regelden, maar door modernisering van het waterleidingbedrijf haar functie verloren. De gasmotor van firma Deutz uit Keulen is de laatste van haar soort in Nederland. Voor dit unieke stuk industrieel erfgoed heeft eigenaar BOEi nu een huurder gevonden, die met respect voor het industriële erfgoed het gebouw een nieuwe toekomst geeft.

Lees hier het hele persbericht

Onze projecten


1