restauratie smeedijzeren hekwerk dsm

Delft, Smeedijzeren hekwerk

Door Kim

0 van 5
  • 0.00

    Streefdoel
  • 0.00

    Ingezamelde donaties
Ingezameld percentage :
0%
Minimumbedrag is € Maximumbedrag is €

Kim

8 Campagnes | 0 Geliefde campagnes

See full bio.

Campagne verhaal

Bijdrage voor restauratie smeedijzeren hekwerk het ‘Groote Kantoor’

Stichting Vrienden van BOEi geeft een bijdrage aan de restauratie van het monumentale smeedijzeren hekwerk aan weerszijden van het het Groote Kantoor in Delft.

 Industriële parel

Het ‘Groote Kantoor’, voormalig kantoor van DSM, is in 1907 gebouwd als kantoor voor de Koninklijke Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek en Koninklijke Gist-Brocades. Meer dan honderd jaar speelden zij een centrale rol als broedplaats voor expertise en innovatie op het gebied van fermentatie en biotechnologie in Nederland. Het gebouw is ontworpen door K. Muller en B. Schelling. Als bouwstijl kozen zij voor de Um-1800 stijl. Deze stijl maakt gebruik van traditionele elementen als natuursteen, erkertjes en ornamenten in combinatie met moderne constructiemethode. Het middendeel van de voorgevel doet denken aan een historische stadspoort, door de torentjes en de ronde entree. Het gebouw is een Rijksmonument. In de centrale hal van het ‘Groote Kantoor’ bevindt zich de monumentale koepel.

groote kantoor vooraanzicht dsm delft

Smeedijzeren hekwerk

Het rijk geornamenteerde smeedijzeren hekwerk is nodig aan restauratie toe. Dankzij bijdrages van Het Cultuurfonds, het Ted Schutten Fonds, het Fonds Industrieel Erfgoed, de Frans Mortelmans Stichting en Stichting Vrienden van BOEi wordt het hekwerk weer hersteld en doet het weer eer aan de prachtige grandeur van het Groote Kantoor.

restauratie hekwerk groote kantoorrestauratie smeedijzeren hekwerk dsm

Investeer mee in de rijkdom van Delft

De restauratie van het hekwerk is een onderdeel van het grote restauratieproject het Groote Kantoor in Delft. BOEi kampt voor de restauratie met een tekort van minstens 1 miljoen euro. Wij geloven dat we een gedeelte van dit bedrag samen met overheid, gemeente, fondsen, ondernemers én u bijeen kunnen krijgen. Investeert u mee om nieuw leven in het Groote Kantoor te blazen? Samen maken we het verschil en geven we oude gebouwen een nieuwe toekomst. Laat uw donatie hier achter: Helpt u mee aan de restauratie van het Groote Kantoor in Delft? (vriendenvanboei.nl)

Meer weten over het project, kijk dan op de projectpagina van BOEi.

Stichting Vrienden van BOEi heeft eerder een publicatie over Van Marken gesponsord, lees er hier meer over.

het Cultuurfondsrestauratie hekwerk frans mortelmans