Hengelo, Oyfo

Door Joel Ouburg

0 van 5
  • 0.00

    Streefdoel
  • 0.00

    Ingezamelde donaties
Ingezameld percentage :
0%
Minimumbedrag is € Maximumbedrag is €

Joel Ouburg

20 Campagnes | 0 Geliefde campagnes

See full bio.

Campagne verhaal

Hazemeijer-fabriek in Hengelo

Hazemeijer Hengelo is een uniek fabrieksterrein uit 1914. Het terrein bevat in totaal acht monumentale fabrieksgebouwen en een groot parkeerterrein. In 2009 heeft BOEi de herbestemming in gang gezet. Dit bijzondere industrieel erfgoed is nu getransformeerd naar een inspirerende locatie. Een plek waar activiteiten op het raakvlak van technologie, duurzaamheid en creativiteit elkaar ontmoeten. Stichting Vrienden van BOEi heeft de verhuizing naar deze plek mede mogelijk gemaakt.

Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum

Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum is in 2017 ontstaan door een fusie van Techniekmuseum HEIM, Muziekschool Hengelo en Centrum voor Kunsteducatie CREA. Door deze fusie is er een plek ontstaan waar techniek, kunst en educatie elkaar vinden.

Het techniekmuseum is een interactief museum. De verbinding en wisselwerking tussen mens, creativiteit en technologie staat hierbij centraal. Ook diens invloed op onze samenleving en op onze planeet. De kunstenschool is een educatiecentrum. met een breed aanbod van vrijetijdscursussen. Voornamelijk op het gebied van muziek, dans, theater, techniek en beeldende kunst. Ook biedt Oyfo vernieuwende educatieprojecten aan schoolklassen. Hierdoor groeien veel kinderen uit de regio op met deze plek.

Alles wat Oyfo biedt is op het voormalig fabriekscomplex Hazemeijer voor het eerst onder één dak te vinden. Nieuw ontwikkelde innovatieve museale verhaallijnen en educatieconcepten kunnen hier opbloeien. Het is een bruisende ontmoetingsplek waar voor alle leeftijden  iets te doen is. Uiteraard in de combinatie tussen kunst en techniek. Een leuk uitje én een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Meer informatie is te vinden op de website van Oyfo Kunstenpodium & Techniekmuseum.

Van de gemeente Hengelo is een subsidie ontvangen van € 1.260.000 ten behoeve van de huisvesting van Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum in het Hazemeijercomplex in Hengelo.

Benieuwd naar de historie en volledige herbestemming van het Hazemeijercomplex in Hengelo, kijk dan op BOEi.nl of hazemeijerhengelo.nl

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit soort mooie maatschappelijke herbestemmingsprojecten, word dan Vriend van BOEi!