Hazemeijer Hengelo

Kort verhaal

Stichting Vrienden van BOEi heeft de verhuizing van kunst- en techniekinstelling Oyfo naar de voormalige Hazemeijer-fabriek in Hengelo mede mogelijk gemaakt.

Hengelo, OYFO

Door info@vriendenvanboei.nl

0 van 5
  • 0.00

    Financieringsdoel
  • 0.00

    Ingezamelde donaties
Ingezameld percentage :
0%
Minimumbedrag is € Maximumbedrag is €

info@vriendenvanboei.nl

5 Campagnes | 0 Geliefde campagnes

See full bio.

Campagne verhaal

Oyfo Kunst & Techniek is in 2017 ontstaan door een fusie van Techniekmuseum HEIM, Muziekschool Hengelo en Centrum voor Kunsteducatie CREA. Oyfo is een techniekmuseum. Daarmaast biedt Oyfo vrijetijdscursussen en workshops beeldende kunst, muziek, dans, theater, techniek en erfgoed voor alle leeftijden en niveaus. Veel kinderen uit de regio en daarbuiten groeien op met Oyfo doordat ze er met hun schoolklassen educatieprojecten komen volgen. Op Hazemeijer is alles wat Oyfo het publiek biedt voor het eerst onder één dak te vinden. Op die plek kunnen de door de nieuwe organisatie ontwikkelde innovatieve museale verhaallijn en de vernieuwende educatieconcepten tot volle wasdom komen. Het wordt een bruisende ontmoetingsplek waar voor alle leeftijden altijd iets te doen is op het gebied van kunst en techniek. Een leuk uitje én een inspirerende en uitdagende leeromgeving.

Van de Gemeente Hengelo is een subsidie ontvangen van € 1.260.000 ten behoeve van de huisvesting van de Stichting Oyfo Kunst & Techniek in het Hazemeijercomplex in Hengelo.

Kijk voor meer informatie over de fabriek op BOEi.nl of op hazemerijerhengelo.nl