Hazemeijer Hengelo

Kort verhaal

Stichting Vrienden van BOEi heeft de verhuizing van kunst- en techniekinstelling Oyfo naar de voormalige Hazemeijer-fabriek in Hengelo mede mogelijk gemaakt.

Hengelo, Oyfo

Door info@vriendenvanboei.nl

0 van 5
  • 0.00

    Streefdoel
  • 0.00

    Ingezamelde donaties
Ingezameld percentage :
0%
Minimumbedrag is € Maximumbedrag is €

info@vriendenvanboei.nl

9 Campagnes | 0 Geliefde campagnes

See full bio.

Campagne verhaal

Hazemeijer-fabriek in Hengelo

Hazemeijer Hengelo is een uniek fabrieksterrein uit 1914 met in totaal acht monumentale fabrieksgebouwen en een groot parkeerterrein. In 2009 heeft BOEi de herbestemming in gang gezet. Stichting Vrienden van BOEi heeft de verhuizing van kunst- en techniekinstelling Oyfo naar de voormalige Hazemeijer-fabriek in Hengelo mede mogelijk gemaakt. Het industrieel erfgoed is nu getransformeerd naar een inspirerende locatie waar activiteiten op het raakvlak van technologie, duurzaamheid en creativiteit elkaar ontmoeten.

Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum

Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum is in 2017 ontstaan door een fusie van Techniekmuseum HEIM, Muziekschool Hengelo en Centrum voor Kunsteducatie CREA. Oyfo Techniekmuseum is een interactief museum over de verbinding en wisselwerking tussen mens, creativiteit en technologie. Ook diens invloed op onze samenleving en op onze planeet. Daarnaast heeft Oyfo een Educatiecentrum met een Kunstenschool met een aanbod van vrijetijdscursussen op het gebied van muziek, dans, theater, techniek en beeldende kunst. Veel kinderen uit de regio en daarbuiten groeien op met Oyfo doordat ze er met hun schoolklassen educatieprojecten komen volgen. Op Hazemeijer is alles wat Oyfo het publiek biedt voor het eerst onder één dak te vinden. Op die plek kunnen de door de nieuwe organisatie ontwikkelde innovatieve museale verhaallijn en de vernieuwende educatieconcepten tot volle wasdom komen. Het wordt een bruisende ontmoetingsplek waar voor alle leeftijden altijd iets te doen is op het gebied van kunst en techniek. Een leuk uitje én een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Meer informatie is te vinden op de website van Oyfo Kunstenpodium & Techniekmuseum.

Van de gemeente Hengelo is een subsidie ontvangen van € 1.260.000 ten behoeve van de huisvesting van Oyfo Kunstenschool en Techniekmuseum in het Hazemeijercomplex in Hengelo.

Benieuwd naar de historie en volledige herbestemming van het Hazemeijercomplex in Hengelo, kijk dan op BOEi.nl of hazemeijerhengelo.nl

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit soort mooie maatschappelijke herbestemmingsprojecten, word dan Vriend van BOEi!