Terugblik Vriendenrondleiding Steenfabriek Zilverschoon

Vrijdag 31 mei 2024 vond de tweede Vriendenrondleiding van 2024 plaats bij de Steenfabriek Zilverschoon in Randwijk. Een bijzonder project omdat de steenfabriek nog altijd in werking is en op een ambachtelijke wijze stenen bakt. BOEi maakt dan ook bij restauratieprojecten graag gebruik van stenen van Steenfabriek Zilverschoon. Een mooie gelegenheid voor de Vrienden om dit ambacht van dichtbij te zien. Maar ook om te ervaren wat er nog meer op het terrein ondernomen wordt; het Gelders Smalspoor Museum en Ambiance natuursteen.

De groep van zo'n 40 Vrienden werd na het welkomstwoord van Ton Nelissen, voorzitter van Vrienden van BOEi, opgesplitst in twee groepen. De ene groep werd door André Bleumer van steenbakkerij Zilverschoon en BOEi ontwikkelingsmanager Han Wartna meegenomen over het terrein van de steenfabriek. Het hele proces rondom het bakken van stenen werd uitgelegd en laten zien en de ook kwam rol die BOEi heeft gespeeld bij de steenfabriek uiteraard ter sprake. De andere groep begon hun ochtend in het Gelders Smalspoor Museum. Vrijwilligers vertelden enthousiast over het museum en hun taken. Met passend vervoer per trein werd de groep vervoerd naar Ambiance natuursteen achter op het terrein. Daar nam Marcel Verkuijl de groep mee in de wereld van restauratie van o.a. marmeren schouwen.

Wederom een geslaagde rondleiding bij een project van BOEi.

zilverschoon steenfabriek randwijk vriendenrondleiding
zilverschoon steenfabriek randwijk vriendenrondleiding
randwijk zilverschoon vriendenrondleiding steenfabriek

Onze projecten


1