Nieuw seizoen rondleidingen op het ENKA terrein in Ede

De rondleidingen op het ENKA-terrein in Ede zijn weer gestart. De eerste was binnen no-time volgeboekt, de reacties zijn onverminderd enthousiast. Inmiddels is dit het derde jaar dat er rondleidingen worden gegeven.

Acht vrijwilligers, waarvan 4 oud-medewerkers en 4 bewoners van de wijk ‘Op Enka’ nemen tweemaal per maand geïnteresseerden mee over het terrein. Zij vertellen over de geschiedenis van de fabriek, de processen en hoe het is om te wonen op het vroegere fabrieksterrein. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Spinnerijschoorsteen waar aan de hand van een 3d geprinte maquette uitleg wordt gegeven over de groei van de fabriek.

Vrienden van BOEi faciliteert de vrijwilligers van het ENKA terrein. De rondleidingen zijn gratis en te boeken via deze website.

Onze projecten


1