‘Industrieel erfgoedprijs’ mede mogelijk door Vrienden van BOEi

De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) reikt dit jaar voor de tweede maal de ‘Industrieel Erfgoedprijs’ uit. De prijs wordt dit keer gegeven aan vrijwilligersorganisaties, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij het borgen van kennis voor restauratie en onderhoud van (roerend) industrieel erfgoed. Daarbij wordt ook ingegaan op het belang van het vormen van ‘erfgoed-gemeenschappen’, zoals die ook in het Faro Verdrag zijn omschreven.

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 20 maart bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. Het programma begint om 14.00 uur en omvat inleidingen van vertegenwoordigers van Museum Buurtspoorweg Haaksbergen en de Nederlandse Gemalenstichting, die beiden op het gebied van kennisborging grote prestaties hebben geleverd. Vanuit de RCE zal Wim Burggraaff het belang belichten van het Faro Verdrag voor dergelijke projecten. Voor meer informatie over het programma en inschrijving, kunt u een mail sturen naar de secretaris van de jury Marcel Overbeek m.overbeek@compaqnet.nl. Deelname is kosteloos.

Vrienden van BOEi ondersteunt het belang van deze Erfgoedprijs en heeft daarom een bijdrage geschonken.

Onze projecten


1