De Waalse Kerk x Poetry International

Dichten in de Waalse Kerk

Heilige Huisjes Rotterdam, een festival met en van heel veel Rotterdamse gebedshuizen, is begonnen in 2022 op initiatief van de Kerkvernieuwers en de gemeente Rotterdam. De eerste editie bood een publieksprogramma met meer dan 100 activiteiten, aangeboden door veertig deelnemende gebedshuizen.
Het festival wil de drempel verlagen voor inwoners van de stad om hun religieus erfgoed te (her)beleven. Heilige Huisjes is als festival bedoeld om een nieuw perspectief te verkennen op een moderne rol die gebedshuizen kunnen spelen op het gebied van cultuur, spiritualiteit en maatschappelijke samenkomst.
In het kader van dit festival is er een samenwerking aangegaan tussen Heilige Huisjes, Poetry International en BOEi locatie de Waalse Kerk Rotterdam. Twee dichters, Sebastiaan Utju en VVARD, zijn uitgenodigd om een aantal dagen in de Waalse Kerk te verblijven, Artists in Residence. Werk dat hier ontstaat, wordt voorgedragen tijdens een poëzie-middag in de kerk. De middag wordt aangevuld met spoken word artiest Tamia en een internationale dichter, die in het kader van het Poetry International-festival dat weekend in Rotterdam is.

Dus kom op zaterdag 10 juni 2023 van 15.00 - 16.00 naar De Waalse Kerk Rotterdam. De toegang is gratis.

Benieuwd naar het hele programma van Heilige Huisjes Rotterdam, klik dan hier.

Heilige huisjes Rotterdam Waalse kerk

 

Onze projecten


1