Vriendendag – zaterdag 25 juni in Veenhuizen

Na een proces van jaren heeft het Rijksvastgoedbedrijf eind april 2021 bekend gemaakt, dat het Ensemble Veenhuizen, de voormalige strafkolonie, is gegund aan Stichting de Nieuwe Rentmeester, het consortium bestaande uit BOEi en Stichting Het Drentse Landschap. Eind juli kwam vervolgens de toewijzing als UNESCO Werelderfgoed. Meer dan voldoende aanleiding om de Vrienden van BOEi uit te nodigen voor een Vriendendag in Veenhuizen.

Deze eerste Vriendendag wordt georganiseerd op zaterdag 25 juni, met speciaal voor deze dag een uitgebreider programma:

11.30 – 12.00 uur Inloop in het Verenigingsgebouw
12.00 – 13.00 uur Welkom, terugblik op 2021 door directie BOEi en de Nieuwe Rentmeester stelt zich voor
13.00 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 15.30 uur Wandelexcursie Veenhuizen

Tijdens deze Vriendendag blikt de directie van BOEi graag met de Vrienden terug op 2021 en stelt de Nieuwe Rentmeester zich voor. Na een gezamenlijke lunch neemt erfgoedgids Peter Bos u mee op wandelexcursie door Veenhuizen (ca. 1,5 uur, 3 km).

Voor deze speciale Vriendendag vragen wij een bijdrage van € 25,00 per persoon. Aanmelden kan door vóór 10 juni een e-mail te sturen naar  info@vriendenvanboei.nl Eén introducé per persoon is welkom (de kosten zijn gelijk). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met verdere informatie en een betaalverzoek.

Onze projecten


1