Ton Nelissen volgt Ton Meijer op als voorzitter Vrienden van BOEi

Ton Nelissen is de nieuwe voorzitter van Stichting Vrienden van BOEi. Hij neemt het stokje over van Ton Meijer, die de functie van voorzitter sinds het ontstaan van de stichting in 2013 bekleedde.

Ton Nelissen combineert bestuurlijke ervaring in de bouw met een liefde voor oude gebouwen en cultureel erfgoed. In het verleden was hij onder meer directeur van bouwbedrijf Dura Vermeer, voorzitter van Bouwend Nederland en voorzitter van de Kamer van Koophandel Nederland. Als commissaris is hij tegenwoordig betrokken bij o.a. TBI, de Van Nieuwpoort Groep, TABS Holland en Brainport Development. Voor zijn verdiensten kreeg hij een koninklijke onderscheiding.

Ton Nelissen, voorzitter Stichting Vrienden van BOEi: “We praten niet voor niets over erfgoed. Erfgoed is waardevol en moet in stand blijven en worden overgedragen aan de volgende generatie. En daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.”

Peter Bouwman, bestuurslid Stichting Vrienden van BOEi: “Bij deze benoeming gaat veel dank uit naar onze scheidend voorzitter Ton Meijer, die de stichting vanaf de ontstaansgeschiedenis naar een hoger niveau heeft getild. Het viel niet mee om iemand met zijn statuur te vervangen, als één van de grondleggers van herbestemming van erfgoed. In Ton Nelissen hebben we een waardige opvolger gevonden die bestuurlijke ervaring combineert met een ondernemersgeest en een groot netwerk.”


Links de scheidend voorzitter Ton Meijer, rechts de nieuwe voorzitter Ton Nelissen

Onze projecten


1