Jaarlijkse Vriendenborrel op 9 november

Precies 100 jaar na de ingebruikname in 1919 begint de Dongecentrale aan een tweede leven. Het dienstgebouw uit 1951 is recent herbestemd tot modern kantoorgebouw, waarbij het interieur en kleurenschema uit de jaren ’50 als leidraad is genomen.

Op zaterdag 9 november toont BOEi het gerestaureerde pand (en de ongerestaureerde gebouwen) aan het grote publiek tijdens een Open Monumentendag Special. Een mooi decor om als Vrienden van BOEi het glas te heffen!

Vanaf de ingebruikname in 1919 vervulde de Dongecentrale een belangrijke rol in de industrialisering van Noord-Brabant. Met een groot net aan hoogspanningsleidingen werden Brabantse bedrijven en woningen voorzien van elektricitei. In de loop der jaren is het grootste deel van de elektriciteitsproductie overgenomen door de vlakbij gelegen Amercentrale. BOEi en de Provincie Noord-Brabant werden in 2012 gezamenlijk eigenaar van het leegstaande complex en werken aan een herbestemming. Het doorgeven van de vele verhalen van de centrale is daarbij minstens zo belangrijk als behoud van het gebouw zelf.

Programma Vriendenborrel:
15:00 uur Ontvangst door Stichting Vrienden van BOEi
15:15 uur Toelichting op de restauratie
15:30 uur Rondleiding langs gerestaureerde en ongerestaureerde hoogtepunten
16:30 uur Vriendenborrel
17:30 uur Einde

Graag horen wij of u aanwezig wilt zijn middels een e-mail aan info@vriendenvanBOEi.nl.

Nog geen Vriend van BOEi? Meld u nu aan!

Tot ziens in Geertruidenberg!

Onze projecten


1