Manifestatie Oss

Door Joel Ouburg

0 van 5
  • 0.00

    Streefdoel
  • 0.00

    Ingezamelde donaties
Ingezameld percentage :
0%
Minimumbedrag is € Maximumbedrag is €

Joel Ouburg

20 Campagnes | 0 Geliefde campagnes

See full bio.

Campagne verhaal

Manifestatie Oss

Vrienden van BOEi kent een bijdrage toe aan het project “Manifestatie Oss”. Deze manifestatie geeft op een bijzondere manier aandacht aan het thema “Herbestemmen in Oss”. In Oss staan verschillende mooie, oude gebouwen die vroeger een andere functie hadden. Ze weerspiegelen het industriële verleden en geven de basis voor de toekomst. Hierom verdienen deze panden meer aandacht.

Waarom deze manifestatie?

Het manifest vertelt verhalen over de geschiedenis van gebouwen en terreinen. Over vroegere en huidige gebruikers. Over herbestemmen en wat daarbij komt kijken. Het manifest neemt Ossenaren mee in een zoektocht naar het DNA van de stad. Hiermee worden ze op een inspirerende manier bewust gemaakt van de thema’s herbestemming en transformatie. Daarnaast betrekt het manifest professionals en stakeholders bij concrete projecten in Oss en bij de kansen die herbestemming biedt. Een concept waar Vrienden van BOEi alleen maar achter kan staan.

Op de website van Manifestatie Oss staan verschillende activiteiten en middelen beschreven die de beoogde aandacht moeten geven. Denk aan een 3D audio theaterwandeling door Oss en een symposium over herbestemmen. Voor toeristen is een gratis historische wandelroute door Oss beschikbaar en is er een boek uitgegeven “Herbestemd in Oss”. Dit boek geeft een overzicht van herbestemde panden in Oss. Ondersteund met historische achtergronden, fotoreportages en verhalen. Nu te koop bij onder andere Boekhandel Derijks (Walstraat 8, 5341 CK Oss).

Cover Manifestatie Oss

Stichting Vrienden van BOEi ondersteunt met deze manifestatie het vergroten van aandacht voor herbestemmen in Oss en in Nederland.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het behoud van dit soort prachtige kunstmonumenten, word dan Vriend van BOEi.