Podcastserie ‘Het Vrijheidskwartiertje’ ontvangt bijdrage van Vrienden van BOEi

‘Het Vrijheidskwartiertje’ is een podcastserie gemaakt door Vincent Bijlo en Hein van Beek. De naam refereert aan de uitzendingen van Radio Oranje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elke dag werd het bezette Nederland vanuit het vrije Engeland via de radiozenders van de BBC voorzien van nieuws, speeches en amusement in Het Nederlands Kwartiertje.

Bijlo en Van Beek praten elke podcast met hen die zich inzetten of hebben ingezet voor vrijheid. Denk daarbij aan veteranen, vluchtelingen, politici, kunstenaars en wetenschappers. Ook scholieren die zich met dit thema bezighouden komen aan het woord. Zij zijn het immers die de verhalen over oorlog en vrede en vrijheid binnenkort moeten doorgeven.

De podcastserie is nauw verbonden aan het BOEi project “Het Vrijheidskwartier” rondom Hotel de Wereld en de voormalige Aula van de Universiteit Wageningen, een nieuwe culturele hub rondom het thema vrijheid met vele activiteiten. Stichting Vrienden van BOEi vindt het praten over vrijheid in een tijd waarin die vrijheid van veel kanten onder druk staat zeer belangrijk, en heeft daarom een bijdrage geschonken.

Meer informatie over ‘Het Vrijheidskwartiertje’ en de reeds opgenomen podcasts is te vinden op de website.

Onze projecten


1