Uitnodiging Vriendenrondleiding DRU in Ulft

Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU in Ulft een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein, waar nu zeven rijksmonumenten staan.

In 2005 ging BOEi allereerst aan de slag met het Portiersgebouw. Deze werd aangewezen als de gangmaker van het terrein. In 2009 opende het gebouw onder de nieuwe naam DRU Cultuurfabriek, tegenwoordig DRU Industriepark. Daarna volgden onder andere de Badkuipenfabriek, het Beltmancomplex en het Ketelhuis. Op vrijdag 29 september organiseren wij voor de Vrienden een rondleiding over het terrein van het inmiddels bruisende DRU Industriepark. Twee betrokkenen van het eerste uur vertellen u meer over de geschiedenis van het complex en over de ontwikkeling van het terrein.

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee
10.05 uur Welkom door het bestuur van Stichting Vrienden van BOEi
10.15 uur Presentatie en rondleiding
12.00 uur Einde programma

Bent u Vriend van BOEi en wilt u deelnemen aan deze rondleiding? Meldt u en een eventuele introducé dan aan door een mail te sturen naar info@vriendenvanboei.nl Na aanmelding ontvangt u uiterlijk maandag 25 september bericht met nadere details.

Onze projecten


1