Terugblik Vriendenrondleiding Ellecom

Terugblik Vriendenrondleiding Ellecom

Vrijdag 9 juni 2023 vond de tweede Vriendenrondleiding van 2023 plaats, bij de voormalige Turnhal in Ellecom. Een belangrijk voorbeeld van beladen erfgoed. In een verder lege hal stond de koffie en thee klaar op een simpele campingtafel. Een mooi voorbeeld van hoe toch iets aan te bieden op een project waar nog geen faciliteiten zijn. Tevens een perfecte kans om te zien hoe het gebouw voor herbestemming er bij staat.

De Vrienden werden welkom geheten door Arno Boon, bestuurslid Vrienden van BOEi en directeur BOEi. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De ene groep ging met Stads- en architectuurhistorica – Kernkwaliteiten Daniela van Groningen naar buiten. Zij vertelde een indrukwekkend verhaal over de historie van het pand en het omliggende terrein vanaf de Tweede Wereldoorlog. De andere groep kreeg van ontwikkelingsmanager Suzanne ter Harmsel meer te horen over het proces van verwerving, de eerdere en hedendaagse ontwikkelingen maar ook de wensen en planning voor de toekomst.

Wederom een geslaagde rondleiding bij een project van BOEi.

Onze projecten


1