Watermolen Quadenoord gerestaureerd

Sinds het voorjaar van 2020 is op Landgoed Quadenoord, in het Renkums Beekdal, hard gewerkt aan het herstel van de historische watermolen. Mede dankzij een bijdrage van de Vrienden van BOEi is de watermolen eindelijk hersteld en voor de toekomst behouden.

De gemeente heeft de watermolen in 1991 op haar monumentenlijst geplaatst, maar toen was het gebouw al ernstig in verval geraakt en was het draaiwerk binnen en buiten geheel weg. Vanaf die tijd hebben meerdere partijen, waaronder de familie Koker zelf, geprobeerd om de molen te redden. Het dak was inmiddels ook al ingestort. Het heeft tot 2019 geduurd voor John Smits, rentmeester van het langoed Quadenoord, er in slaagde om de handen op elkaar te krijgen en fondsen te werven voor het herstel. Bij de restauratie is nagenoeg al het hout uit eigen bos van het landgoed gebruikt.

Onze projecten


1