Stoomhijskraan Schelde 38 op nieuwe locatie

Stoomhijskraan Schelde 38, de ooit geheel onttakelde hijskraan heeft een nieuwe plek op het Scheldeterrein in Vlissingen gekregen.

Stoomhijskraan Schelde 38 uit 1946 is een van de twee spoorhijskranen van scheepswerf Kon. Maatschappij De Schelde te Vlissingen. Na jarenlang in bedrijf te zijn geweest, raakte de kraan in 1970 buiten gebruik en werd door particulier ingrijpen uiteindelijk gered van de sloop. De in 2016 opgerichte Stichting stoomhijskraan Schelde 38 zorgde voor de restauratie en de uiteindelijke plaatsing op het Scheleterrein in Vlissingen op vrijdag 15 oktober 2021. Beschermheer Maarten van Rossum was aanwezig om samen met initiator Wesley Sekewael de kraan in vol ornaat te kunnen aanschouwen.

Via deze link is een video van te bekijken van de Stoomhijskraan.

 

Onze projecten