Boekentip: ‘Urban exploring’

Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besloten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd was om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reisde het duo door Nederland en deed daarvan met inspirerende beelden verslag op Instagram (@expeditieachtertuin). Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers, laten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn.

Bas van Oort (32) uit Rotterdam en Dirk Wijnand de Jong (37), woonachtig in Leiden, maken reisreportages voor onder meer Algemeen Dagblad, De Standaard, Lonely Planet en National Geographic Traveler.

Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong: Expeditie Achtertuin; urban exploring

Onze projecten


1