Terugblik Vriendenrondleiding ENKA Ede

Zaterdag 11 september vond de 2e Vriendenrondleiding van 2021 plaats in Ede, een mooie aftrap van het landelijke Open Monumentendag weekend. Na een welkom door Ton Nelissen, voorzitter van de Vrienden van BOEi nam Han Wartna, ontwikkelingsmanager van BOEi de 18 Vrienden mee over het ENKA-terrein. Hij leidde het gezelschap langs de twee monumentale schoorstenen, de herinneringsbank en fontein – waar een crowdfundingsactie voor werd gestart – en langs de Westhal.

Ook werd een bezoek gebracht aan het Kantinegebouw, een mooi voorbeeld van een project waarbij het eindresultaat ook al zichtbaar is. Op de benedenverdieping konden de Vrienden de gerealiseerde basisschool bewonderen, om vervolgens de bovenste verdiepingen te betreden waar hard gewerkt wordt aan de uitbreiding van de school en waar ook een BSO komt.

Al met al een geslaagde rondleiding en start van Open Monumentendag!

Onze projecten


1